Boekhouding

Waarom kiezen voor een boekhouder: Het belang van het hebben van een goede Financiële Dienstverlener

Info

Ik krijg energie van samen stappen zetten in de juiste richting. Gericht advies geven en meegroeien met ondernemers.

Auteur

Rol

Datum

Waarom kiezen voor een boekhouder: Het belang van het hebben van een goede Financiële Dienstverlener
Waarom kiezen voor een boekhouder: Het belang van het hebben van een goede Financiële Dienstverlener

Boekhouding

Onderwerp

Waarom kiezen voor een boekhouder: Het belang van het hebben van een goede Financiële Dienstverlener

Inleiding

Financiële planning en boekhouding is van essentieel belang voor het succes van elk bedrijf of individu,. Maar waarom zou je de financiële administratie uitbesteden en kiezen voor een boekhouder? We lichten hieronder graag toe waarom een professionele financiële dienstverlener een must is. Althans, als je de juiste partij kiest waarbij de dienstverlening niet stopt na het inboeken van jouw facturen.

Boekhouders en Financiële Expertise

De Kennis van Belastingwetten

Een van de belangrijkste redenen om voor een boekhouder te kiezen, is de diepgaande kennis van belastingwetten en voorschriften. Boekhouders kunnen u helpen om belastingvoordelen te maximaliseren en tegelijkertijd te voldoen aan alle wettelijke vereisten.
Let er bij het kiezen voor een boekhouder in dit geval wel op dat je kiest voor een partij die verder gaat dan enkel het inboeken van facturen en bonnetjes. Tussen boekhouders bestaat namelijk een hoop verschil met betrekking tot
de volledigheid van de dienstverlening. Waar de ene partij enkel de administratie voert en hier ook de kennis ophoudt, kan een andere partij je ook nog voorzien van belangrijke en handige tips waardoor jij aan het einde van de rit, oftewel, het jaar, niet meer dan de nodige belasting betaalt.
Hierdoor heb je de kosten die je aan een boekhouder betaalt gedurende het jaar voor een groot gedeelte alweer terug verdiend door belasting te besparen die je anders had betaald omdat je niet op de hoogte was van wet- en regelgeving.

Tijd, Efficiëntie en kostenbesparingen

Het begrijpen en naleven van complexe belastingwetten vergt tijd en expertise. Deze tijd kun jij als ondernemer in plaats van in je administratie in je eigen bedrijf steken, waarbij de opbrengsten van deze uren hoger zullen zijn dan de kosten van ons als boekhouder.
Dit is natuurlijk gebaseerd op de aanname dat je huidige bedrijf goed loopt. Hierbij komt echter ook nog een ander punt kijken. Boekhoudkundige fouten kunnen namelijk erg kostbaar zijn. Door een boekhouder in te schakelen, minimaliseert he het risico op fouten in uw financiële administratie. Verkeerde BTW afdracht, niet tijdige afdracht of foutieve afdracht kunnen namelijk boetes tot gevolg hebben. Krijg je zo'n boete dan had je de administratie van je onderneming naar alle waarschijnlijkheid beter kunnen uitbesteden. Je had dan geen omkijken gehad naar je administratie, kosten van een (hoge) boete kunnen voorkomen en daarnaast nog gebruik kunnen maken van alle voordelen die er nog meer bij komen kijken.

Financiële Transparantie

Een boekhouder biedt je een duidelijk inzicht in je huidige financiële situatie door de administratie up-to-date te houden. Dit is uiteraard enkel het geval als je de administratie op een moderne manier voert. Waarbij je niet per kwartaal een keer contact hebt met de boekhouder om vervolgens de aangiftes te kunnen verwerken. Dit vergt een moderne boekhouder die de administratie doorlopend up-to-date houdt waardoor jij altijd financieel inzicht om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen voor jouw onderneming. Tegelijkertijd kunnen boekhouders gedetailleerde rapporten en analyses leveren die jij kunt gebruiken en je helpen bij het begrijpen van de financiële prestaties van je onderneming

Samengevat

De keuze voor een boekhouder is een strategische zet die voor iedere ondernemer uit kan als je de tijd die je zelf bespaart door het uitbesteden goed gebruikt voor je eigen onderneming. Daarnaast heb je een extra sparringspartner met expertise op het gebied van belasting(wetten) en financiële planning. Zoals eerder benoemd is het hierbij wel van belang dat je de juiste partij kiest om je boekhouding te laten doen. Een boekhouder is niet slechts een kostenpost; het is een investering in jouw financiële welzijn. De voordelen van professionele financiële diensten zijn duidelijk en kunnen een aanzienlijk verschil maken in zakelijk succes. Dus waarom kiezen voor een boekhouder? De vraag zou eerder moeten zijn: waarom niet? Het prijskaartje van een boekhouder is namelijk snel weer terug te verdienen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan een boekhouder mijn belastingdruk verminderen?

Een boekhouder kan legale belastingbesparingen identificeren omdat hij op de hoogte is van de huidige wet- en regelgeving. Hierdoor kun jij gebruik maken van de wetten en regels die in jouw verdeel zijn.

2. Wat is het belang van financiële transparantie?

Financiële transparantie geeft jou als ondernemer een duidelijk inzicht in financiën, wat jou helpt weloverwogen beslissingen te nemen. Daarnaast behoud je hierdoor makkelijk goede relaties met klanten. Je bent namelijk op de hoogte van vervaldata van in- & verkoopfacturen.

3. Kan een boekhouder helpen bij het voorkomen van boetes?

Ja, boekhouders zorgen ervoor dat je aan wettelijke verplichtingen voldoet. Hierdoor verlaag je als ondernemer het risico op een boete.

4. Hoe kan ik toegang krijgen tot professionele boekhoudservices?

Uiteraard kun je de boekhouding uitbesteden aan Informathree. Mocht je echter een andere partij overwegen, let dan goed op de eerder genoemde punten. Zorg ervoor dat je een partij inschakelt die pro-actief communiceert en met je meedenkt over mogelijk voordelen, het zou namelijk zonde zijn als je geld op tafel laat liggen. In de kern draait het bij het kiezen voor een boekhouder om het verkrijgen van expertise, efficiëntie, transparantie en belastingminimalisatie.